Slaugos programos studentų patirtis vedant pamokėlę “Rankų plovimas” LSMUG Pradinėje mokykloje

  • Paskelbė : LSMU Pradine
  • Paskelbta: 2023-11-16
  • Kategorija: Renginiai

Pacientų mokymas – tai neatskiriama slaugytojo darbo dalis. Slaugos programos studentai 3 kurse turi dalyką „Slaugos edukologiją“, kurio metu susipažįsta su edukologijos pagrindais ir praveda praktinį užsiėmimą vaikams darželyje arba pradinėje mokykloje. Šį semestrą 3 kurso, Slaugos programos studentai vedė pamokėlę tema „Rankų plovimas“ LSMU gimnazijos filialo pradinėje mokykloje paruošiamosios, pirmos ir antrosios klasės moksleiviams.

Slaugos programos studentų teigimu, sužinoję, kad šiame dalyke bus ne tik teorinės paskaitos ir seminarai, bet įgytas žinias reikės pritaikyti praktikoje, patyrė įvairiapusius jausmus. Vieni jautė baimę, nerimą nes užsiėmimui pravesti skirta 40-45 min.; kiti jautė didelę atsakomybę sudominti ir įtraukti į pamoką moksleivius. Daugelis studentų tikėjosi, kad vaikai bus nedrąsus ir neįsitrauks į pamokos metu suplanuotas veiklas.

Suplanuotai pamokėlei „Rankų plovimas“ Slaugos programos studentai ruošėsi vykstančių paskaitų, seminarų metu „Slaugos edukologijos“ dalyke. Studentai paruošė moksleiviams ne tik trumpas pamokėles, bet sugalvojo įvairiausių veiklų, kad moksleiviai įsidėmėtų ne tik teorinę informaciją, bet ilgam prisimintų rankų plovimo judesius. Vedamos pamokėlės metu studentai demonstravo eksperimentus su muilu ir pipirais, eksperimentus su guašu ir vienkartinėmis pirštinėmis, su spec. kremu ir spec. lempa bei paruošė įvairių užduočių, pvz. teisingai sunumeruoti rankų plovimo judesius, nupiešti ant rankų esančius mikrobus, praeiti mikrobų labirintą ir kt.. Kiekvienas moksleivis, rankų plovimo įgūdžius užtvirtino teisingai nusiplaudamas rankas su vandeniu ir muilu.

Po pravestos pamokos „Rankų plovimas“ studentai liko nustebinti ir sužavėti pradinių klasių moksleiviais, kurie atidžiai klausėsi vedamos pamokos ir aktyviai atsakinėjo į klausimus. Studentės džiaugėsi, kad moksleiviai labai daug žino.

Mes, dėstytojos, labai džiaugiamės Slaugos programos studentų įgytomis edukologijos žiniomis ir labai tikimės, kad pradinių klasių moksleiviai įgytas teorines žinias ir teisingus rankų plovimo įgūdžius prisimins ilgai!!!

LSMU Slaugos klinikos dėstytojos: dr. Jurgita Gulbinienė ir dr. Daiva Kriukelytė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos